Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ spicchio di aglio
- 20 g di scalogno a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 170 g di pesce misto
- 2 capesante
- 20 g di brandy
- 20 g di vino bianco secco
- 160 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
-
460
g di brodo di pesce o vegetale
lub 460 g di acqua calda (non bollente) + 1 cucchiaino di dado per brodo di pesce o vegetale - ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2004 kJ / 479 kcal
- Białko
- 22.4 g
- Węglowodany
- 66.2 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto gamberi e carciofi
30 min
Penne al ragù di polpo
1 Std.
Risotto ai funghi (per 2 persone)
35 min
Risotto ai funghi
35 min
Risotto funghi e salsiccia
55 Min
Risotto alla pescatora (Bimby Friend)
40 Min
Risotto ai funghi porcini
35 min
Risotto ai funghi
30 min
Risotto con gamberetti, asparagi e fiori di zucca
40 Min
Risotto al ragù bianco di mare
30 min
Riso ai frutti di mare
1 Std. 40 Min
Risotto zucchine e gamberi
1 Std. 15 Min