Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di speck a cubetti
- 250 g di patate, pelate e a tocchetti (0.5 cm circa)
- 200 g di acqua
- 1 cucchiaino raso di dado per brodo vegetale
- 350 g di pasta secca corta
- sale, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2050 kJ / 490 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 75.4 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta e lenticchie al pomodoro
50 min
Pasta e lenticchie
50 min
Pasta e piselli
35 min
Pasta tonno e olive
35 min
Pasta patate e provola
55 min
Pasta e patate con provola
1 godz.
Pasta mista napoletana con sugo di fagioli
45min
Pasta panna e prosciutto (senza lattosio)
25 min
Farfalle risottate panna e prosciutto (1 porzione)
30 min
Farfalle risottate alla boscaiola
40min
Caserecce con pisellini freschi e bacon croccante
45min
Tortiglioni risottati salsiccia e funghi
35 min