Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g spelt flour, plus extra for dusting
- 330 g water
-
1 ½
tsp dried instant yeast
lub 15 g fresh yeast, crumbled - 50 g runny honey
- 1 ½ tsp fine sea salt
- oil, for greasing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 766.9 kJ / 183.3 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 240.7 mg
Alternatywne przepisy
Spelt bread
1h 45min
Sonja's Bread
3 Std. 10 Min
Crusty Spelt Bread
2 Std. 20 Min
Spelt Bread
1h 45min
Polenta Cake
1 Std.
Rustic bread
2h
Allergen Friendly Cranberry Mini Rockbuns
40min
Rye Flatbreads
2h 10min
Spelt and Buckwheat Bread
1 Std. 55 Min
Seedy Wholemeal Bread
1h 35 min
Oaty Cookies with Wholemeal Flour and Honey
45min
Maple, Pecan and Banana Bread
1 Std. 30 Min