![Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/258972.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g extra virgin olive oil
- 30 g red wine vinegar
- 2 tsp Dijon mustard
- ¾ tsp fine sea salt
- 3 pinches ground black pepper
- 200 g fresh watercress
- 4 sea bass fillets, skin on (approx. 90 g each)
- 1 tsp extra virgin olive oil
- 500 g water
- 180 g couscous
- 2 ½ oranges, 2 peeled, pith removed, cut in pieces (2 cm), 30 g juice and finely grated zest of ½
- 20 g toasted pine nuts (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2525 kJ / 604 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Almond Crusted Salmon with Asparagus Tagliatelle
35 Min
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1 Std.
Cod with Pistachio and Couscous
30 Min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30 Min
Marinated White Fish Fillets with Chermoula Sauce and Couscous Salad
1 godz. 20 min
Cod with citrus butter
50 min
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50 min
Sea Bass with Raisins and Pine Nuts
45 Min
Salmon with Broccoli, Couscous and Honey Mustard Sauce
1 Std.
Cod Soup with Crispy Bacon and Leeks
45 Min
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40 Min
Thai Steamed Salmon Parcels
45 Min