Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous

Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous

4.2 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • extra virgin olive oil
    100 g
  • red wine vinegar
    30 g
  • Dijon mustard
    2 tsp
  • fine sea salt
    ¾ tsp
  • ground black pepper
    3 pinches
  • fresh watercress
    200 g
  • sea bass fillets skin on (approx. 90 g each)
    4
  • extra virgin olive oil
    1 tsp
  • water
    500 g
  • couscous
    180 g
  • oranges 2 peeled, pith removed, cut in pieces (2 cm), 30 g juice and finely grated zest of ½
    2 ½
  • toasted pine nuts (opcjonalnie)
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 604 kcal / 2525 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...