![Himbasha (pane etiope in padella) Himbasha (pane etiope in padella)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/268580.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 190 g di acqua
- 15 g di zucchero
- 5 g di lievito di birra fresco
- 350 g di farina tipo 0 + q.b.
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- 1 pizzico di cardamomo in polvere
- ½ cucchiaino di zenzero in polvere
- ½ cucchiaino di aglio in polvere
- 1 cucchiaino di sale
- 30 g di burro in fiocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1142 kJ / 273 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 50.1 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grissini di avena
1h 15min
Club Sandwich falafel, pomodorini, babaganoush con patate
6h
Broa de milho (pane portoghese)
5 godz.
Pane australiano con burro dolce
45 min
Pane alla barbabietola con semi di papavero
5 godz.
Triangoli di pane arabo con hummus di zucca
1h
Pane Naan con cipolla e cumino
2hod. 25min
Cheese naan
3hod. 5min
Pane per hamburger
3sa 20 dk
Pita
4 godz.
Pane alle erbe aromatiche
1 godz. 30 min
Focaccia veloce in padella
40 min