Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sfoglia
- 300 g di farina tipo 0 + q.b.
- 10 g di zucchero
- 80 g di burro morbido + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 1 uovo
- 60 g di acqua tiepida
Ripieno
- ½ limone
- 100 g di mela, sbucciata e a fettine sottili
- 50 g di zucchero
- 20 g di pangrattato
- 300 g di frutti di bosco misti
- 50 g di burro in fiocchi + q.b.
- 20 g di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1514 kJ / 362 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 46.4 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strudel di albicocche con pasta al moscato
1 godz. 30 min
Chiffon cake alle fragole
1 godz. 30 min
Gnocchi con la "fioreta"
30 min
Torta di grano saraceno e mele con confettura di mirtilli
1hod. 10min
Buchteln alla confettura di prugne
4 godz. 10 min
Torta ricotta, ciliegie e mirtilli aromatizzata al bergamotto
1 godz. 30 min
Torta soffice al cioccolato e pere
1hod. 10min
Torta di uva
3h
Torta mascarpone e noci
1 godz. 30 min
Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco
1 godz.
Waffle mele e cioccolato
1h 40min
Torta russa di Verona
2h