Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramello al burro salato
- 90 g di burro morbido
- 1 cucchiaini rasi di sale maldon (fior di sale)
- 100 g di zucchero
- 120 g di panna (min. 30% di grassi)
Crumble
- 60 g di farina tipo 00
- 30 g di mandorle a lamelle
- 40 g di gherigli di noci
- 60 g di burro a pezzi
- 60 g di zucchero di canna
- 50 g di biscotti secchi, tipo petit sbriciolati
- 500 g di acqua
- 1000 g di pere Williams, sbucciate e a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1649 kJ / 394 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 49.7 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Błonnik
- 6.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cremoso al caffè
5 godz. 30 min
Zabaione allo spumante
15 Min
Mousse cioccolato e kiwi
20min
Latte cotto al cioccolato con coulis di pere e zenzero
6u. 35min
Crema al mascarpone con tagliatelle di crêpes al cacao
1h
Crema inglese
15 Min
Zabaione
15 Min
Tortini di fichi
6h 5min
Frolla alle mandorle con zabaione agli agrumi
1h 10min
Semifreddo al caramello salato
11 Std.
Zabaione all'anice
15 Min
Crumble di frutta secca, mele e caramello
1h