Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Weißkraut, ohne Strunk, in Stücken (4 cm)
- 300 g Karotten, geschält, in Stücken (2 cm)
- 100 g Zwiebeln, geviertelt
- 200 g rote Paprika, in Stücken
- 40 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 2 TL Salz, unjodiert
- 1 TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Kümmel, ganz
- 2 TL Senfkörner, gelb
- 80 g Zucker
- 150 g Wasser
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 70 g Sonnenblumenöl
- 250 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)
- Apfelessig zum Auffüllen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 589 kJ / 141 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ribisel-Apfelessig
4 godz. 20 min
Kirschenchutney
1h 5min
Fruchtiges Tomatenketchup
2 godz. 25 min
Fastenbeugerl
1 Std. 30 Min
Scharfer Würstelsenf
96 Std. 5 Min
Rote-Rüben-Relish
1h 15min
Erfrischendes Kohlrabi-Tomaten Chutney
30 Min
Käferbohnenmousse mit Kernöl
10min
Knoblauchgrundstock
1 Std.
Feine Streichwurst
14 Std. 30 Min
Wurstaufstrich
10min
Suppengrundstock
20 Min