Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ¼ TL schwarze Pfefferkörner
- ¼ TL Koriandersamen
- ¼ TL braune (bzw. schwarze) Senfkörner
- 2 getrocknete Lorbeerblätter
- 2 Gewürznelken
- 1 Sternanis
- 2 Wacholderbeeren
- 2 Kardamomkapseln
- ¼ TL Zimt, gemahlen
- 120 g Schalotten, halbiert
- 20 g Knoblauchzehen
- 20 g Olivenöl
- 2 EL Tomatenmark
- 700 g Marillen, entkernt und halbiert
-
200
g Fleischparadeiser, entkernt und geviertelt
lub 200 g stückige Paradeiser, aus der Dose - 50 g Apfelessig
- 1 TL Salz
- ½ TL Cayennepfeffer
- 100 g Gelierzucker 2:1
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 170 kJ / 41 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Birnen-Rosmarin-Senf
50 min.
Ribisel-Apfelessig
4h 20min
Zitronensalzpaste
10 min.
Erdbeerchutney mit grünem Pfeffer
1h 5 min.
Kumquats mit Schwips
2h
BBQ-Sauce
25 min.
B'soffene Kapuziner
1h
Erdbeer-Pfeffer-Chutney mit Ziegenfrischkäsemousse
3h 30 min.
Räucherforellenmousse mit Gurke
2h 40min
Rote-Rüben-Relish
1h 15 min.
Grießflammeri mit Quittenkompott
4h 50min
Marillensüppchen mit gebackenen Grießnockerln
1hod. 50min