Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Grießstruderl
- 80 g Rosinen
- 2 EL Rum
- 80 g vegane Margarine, in Stücken
- 500 g Mandeldrink
- 70 g Vollrohrzucker
- 1 TL Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 2 TL geriebene Orangenschale
- 100 g Weizengrieß
- 120 g vegane Sahne
- 1 - 1 ½ Packungen gezogener Strudelteig (6 Strudelteigblätter)
- 500 g Wasser
Brombeersauce
- 450 g Brombeeren, etwas mehr zum Dekorieren
- 80 g Vollrohrzucker
- 1 TL Vanillezucker
- 1 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- 100 - 120 g Orangensaft, frisch gepresst
- 1 Bio-Orange, in Scheiben, zum Garnieren
- frische Minze zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2160 kJ / 516 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 8.5 g
Alternatywne przepisy
Gebackene Apfelringe (vegan)
40min
Rote Grütze mit Tapioka
20 min
Paradeissauce mit Salzerdäpfeln
1h
Zwetschkenknödel mit Nussbröseln (vegan)
1h 15 min
Zwetschken mit Mohnstreuseln und Vanillesauce
50min
Steirischer Kürbisreindling (vegan)
2h 20min
Traubenstrudel mit Weinsauce (vegan)
1 godz. 45 min
Grießpudding mit Mango (vegan)
20 min
Vegane "Grammel"-Knödel auf Weinkraut
1h 40min
Faschierte Laibchen mit Erbsenpüree (vegan)
1h 20min
Germknödel mit Mohn (vegan)
1h 30min
Erdäpfel-Schwammerl-Suppe (vegan)
45min