蝦仁毛豆豆腐
TM5 TM6

蝦仁毛豆豆腐

4.7 (15 ocen)

Składniki

  • 150 克 草蝦 ,剝殼,去腸泥
  • ¼ 茶匙 鹽
  • ¼ 茶匙 糖
  • 1 茶匙 玉米粉
  • 2 茶匙 米酒
  • 10 克 薑 ,去皮
  • 5 克 香油
  • 80 克 新鮮毛豆仁
  • ¼ 茶匙 白胡椒粉
  • 100 克 豆腐 ,切塊(約1.5公分)
  • 5 克 蔥 ,切蔥花

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
695 kJ / 166.2 kcal
Białko
17.4 g
Węglowodany
11.3 g
Tłuszcz
5.8 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy