Urządzenia i Akcesoria
蝦仁毛豆豆腐
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 人份
Składniki
-
草蝦 剝殼,去腸泥150 克
-
鹽¼ 茶匙
-
糖¼ 茶匙
-
玉米粉1 茶匙
-
米酒2 茶匙
-
薑 去皮10 克
-
香油5 克
-
新鮮毛豆仁80 克
-
白胡椒粉¼ 茶匙
-
豆腐 切塊(約1.5公分)100 克
-
蔥 切蔥花5 克
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Białko
17.4 g
Kalorie
695 kJ /
166.2 kcal
Tłuszcz
5.8 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
11.3 g