清燉羊肉湯

清燉羊肉湯

4.5 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
4 人份

Składniki

  • 羊肉塊, 去腱 (帶皮),切塊(約5公分),以熱水川燙去血水
    500 克
  • 切片
    20 克
  • 米酒
    200 克
  • 950 克
  • 中藥包 (詳見要訣)
    1 包
  • 1 ½ - 2 茶匙
  • 冰糖
    1 茶匙
  • 白蘿蔔 去皮,切塊(約3公分)
    200 克
  • 高麗菜 切塊(約3公分)
    200 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 28.5 g
Kalorie 1382.5 kJ / 333.8 kcal
Tłuszcz 11.2 g
Błonnik 1.2 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...