Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 克 去骨羊肩排 ,切塊(約4公分)
- 2 大匙 橄欖油
- 1 茶匙 鹽
- 1 茶匙 孜然粉
- ½ 茶匙 黑胡椒粉
- ½ 茶匙 胡荽籽
- ¼ 茶匙 紅辣椒粉
- ¼ 茶匙 薑黃粉
- ¼ 茶匙 肉荳蔻粉
- ¼ 茶匙 肉桂粉
- 200 克 紅葡萄酒
- 200 克 洋蔥 ,切塊(約2公分)
- 15 克 蒜頭
- 150 克 紅蘿蔔 ,去皮,切塊(約2公分)
- 80 克 無花果乾 (整粒)
- 200 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1997.2 kJ / 477.8 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Błonnik
- 4 g