Urządzenia i Akcesoria
無花果燉羊肉
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 人份
Składniki
-
去骨羊肩排 切塊(約4公分)400 克
-
橄欖油2 大匙
-
鹽1 茶匙
-
孜然粉1 茶匙
-
黑胡椒粉½ 茶匙
-
胡荽籽½ 茶匙
-
紅辣椒粉¼ 茶匙
-
薑黃粉¼ 茶匙
-
肉荳蔻粉¼ 茶匙
-
肉桂粉¼ 茶匙
-
紅葡萄酒200 克
-
洋蔥 切塊(約2公分)200 克
-
蒜頭15 克
-
紅蘿蔔 去皮,切塊(約2公分)150 克
-
無花果乾 (整粒)80 克
-
水200 克
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Białko
20.8 g
Kalorie
1997.2 kJ /
477.8 kcal
Tłuszcz
26.1 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
31.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
肉料理食帖
10 Przepisów
Tajwan
Tajwan