Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 300 g Beluga Linsen, getrocknet
- 1000 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - etwas Salz, zum Würzen
- 1 TL Pfeffer
- 250 g Pumpernickel, diagonal halbiert
- 500 g Forellenfilets, geräuchert, ohne Gräten, in mundgerechten Stücken
- 2 Schalotten
- 15 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 1 rote Chilischote, frisch, entkernt
- 1 Limette, unbehandelt, 1 TL Schale abgerieben, Saft ausgepresst
- 1 TL Senf, mittelscharf
- 30 g Balsamico, dunkel
- 70 g Öl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1886 kJ / 451 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 12.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jakobsmuscheln auf Rucola-Orangen-Salat
1h 20 min
Fenchel-Orangen-Salat
10min
Spitzkohl-Radieschen-Apfel-Slaw
30min
Feldsalat mit Linsen
2h 15min
Lauwarmer Gerstensalat mit Fenchel und Birne
35 min
Waldorfsalat mit Cranberrys
20min
Linsensalat mit Räucherforelle und Granatapfel
1h 50min
Tagine mit Seeteufel
1 godz.
Asiatischer Möhrensalat
10min
Creolischer Coleslaw
2 Std. 10 Min
Rote-Bete-Meerrettich-Terrine mit Feldsalat
1 godz.
Blumenkohl-"Taboulé"
10min