Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 Stängel Petersilie, abgezupft
- 8 Stängel Minze, abgezupft
- 200 g Puylinsen, getrocknet, unter kaltem Wasser abgespült und abgetropft
- 750 g Wasser
- 1 TL Salz
- 50 g Schalotten, in Ringen (5 mm)
- 200 g Rhabarber, geschält, in Stücken (1 cm)
- 20 g neutrales Öl
- 1 TL Dijon-Senf
- 3 Prisen Pfeffer
- 15 g Rotweinessig
- 50 g Zuckerrübensirup
- 60 g Rucola, ohne Stiele, halbiert
- 12 Scheiben Roastbeef, gebraten, dünn aufgeschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1543 kJ / 369 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 11.2 g
Alternatywne przepisy
Linsen-Fenchel-Salat mit Frühlingszwiebeln und Ananas
1 Std.
Mango-Radicchio-Salat mit Quinoa
1 Std.
Warmer Linsen-Spargelsalat
1 Std.
Linsentatar mit Räucherforelle
45 Min
Linsensalat mit Räucherforelle und Granatapfel
1 Std. 50 Min
Rotkohl-Mango-Salat mit Koriander und Erdnüssen
10min
Lauwarmer Blumenkohl-Kürbis-Salat
35 Min
Kürbis-Taboulé
10min
Linsensalat mit getrockneten Tomaten
40 Min
Papaya-Linsen-Salat
25min
Kohlrabi-Birnen-Salat
35 Min
Fenchel-Orangen-Salat
10min