Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 jajka
- 50 g rodzynek
- 70 g mąki pszennej
- 125 g mleka
- 1 łyżka masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 1 łyżka cukru pudru, plus dodatkowa ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1576.9 kJ / 376.9 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 54.1 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 104.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Omlet cesarski z rodzynkami (Kaiserschmarrn)
35min
Placki z serka wiejskiego
30min
Racuchy z jabłkami
35min
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50min
Małdrzyki krakowskie
25min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55min
Tosty francuskie z nutą pomarańczy i cynamonu (bez cukru)
1h
Omlet biszkoptowy
10min
Jabłka w cieście
1h
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35min
Omlet cesarski (Kaiserschmarrn)
25min
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1h 10min