
Urządzenia i Akcesoria
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
2 jajka
-
50 g rodzynek
-
70 g mąki pszennej
-
125 g mleka
-
1 łyżka masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 łyżka cukru pudru plus dodatkowa ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
376.9 kcal /
1576.9 kJ
Białko
12.6 g
Tłuszcz
12.9 g
Węglowodany
54.1 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Sód
104.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Omlet cesarski z rodzynkami (Kaiserschmarrn)
35 min
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 min
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1 godz. 10 min
Tosty francuskie z nutą pomarańczy i cynamonu (bez cukru)
1 godz.
Racuchy z jabłkami
35 min
Omlet cesarski (Kaiserschmarrn)
25 min
Małdrzyki krakowskie
25 min
Omlet biszkoptowy
10 min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min
Placki z serkiem
45 min
Placki z serka wiejskiego
30 min
Racuchy na maślance
30 min