Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 cuori di carciofo
- 1 limone, il succo spremuto fresco
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di vino bianco
- 100 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 448 kJ / 107 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cicorie stufate
35min
Bietole con emulsione di pomodorini
50min
Contorno di verza
35min
Broccoli alla siciliana con olive
40min
Melanzane trifolate
40min
Zucchine alla menta
30min
Carciofi all'aceto light
45min
Contorno di carciofi alla menta
1h 10 min
Carciofi stufati
30min
Cime di rapa stufate
55min
Cardi gratinati
40min
Carciofi alla maremmana
40min