![Carciofi trifolati Carciofi trifolati](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8bee6d40-89cb-4c20-87a5-afe701ae1fe2/Derivates/17f29318-d120-4cb7-a6f6-8297eb3cb731.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 cuori di carciofo
- 1 limone, il succo spremuto fresco
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di vino bianco
- 100 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 448 kJ / 107 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cardi gratinati
40 min
Carciofi alla romana
50 Min
Carciofi ripieni
50 Min
Contorno di carciofi alla menta
1 Std. 10 Min
Carciofi in agrodolce
30 Min
Carciofi all'aceto light
45 Min
Carciofi alla maremmana
40 min
Carciofi stufati
30 Min
Cime di rapa stufate
55 min
Zucchine alla menta
30 Min
Contorno di verza
35 min
Melanzane trifolate
40 min