![Cottura delle lenticchie Cottura delle lenticchie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/564C7B2F-93B8-4FE1-8322-86164013FC91/Derivates/598ccda5-bc99-45ff-ac6a-0c263d68e6f4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 200 g di lenticchie secche
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 193 kJ / 46 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 8.2 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di quinoa e lenticchie
35 min
Cottura del farro perlato
35 min
Quinoa alla caprese
30 min
Cottura del farro integrale
8h 40min
Cottura del riso integrale a chicco lungo
55 Min
Cottura del miglio
45 Min
Fagioli in umido
1 Std. 30 Min
Ceci a Cottura Lenta
14h 40 phút
Cottura dei ceci
11h
Contorno di spinaci
25 Min
Spinaci al burro
30 min
Cottura dei fagioli
11h