Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di salsiccia di maiale fresca, spellata e sbriciolata
- 250 g di polpa di zucca a cubetti (1,5-2 cm)
- 300 g di chicchi di farro (cottura 10 minuti)
- 550 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2150 kJ / 514 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla zucca e balsamico
30 Min
Risotto verde con spinaci e pancetta
45 Min
Risotto verde
30 Min
Orzotto alla crema di ceci con tonno
30 Min
Risotto ai broccoli e salsiccia
35 Min
Risotto arancione con zucca e carota
35 Min
Risotto con la zucca e pancetta
40 Min
Risotto zucca e porcini
45 Min
Risotto con zucca e Taleggio
45 Min
Risotto salmone e finocchio
35 Min
Risotto zucca, pancetta e piselli
50 Min
Risotto spinaci e gamberetti
30 Min