Polenta con funghi e salsiccia

4.7 266 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Ragù
  • 120 g di cipolla in quarti
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 400 g di salsicce di maiale spellate e sgranate
  • 2 foglie di salvia fresca lavate
  • 200 g di funghi freschi misti, puliti e a pezzi
    30 g di funghi secchi, misti, puliti e a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 60 g di vino bianco
  • 100 g di passata di pomodoro
Polenta
  • 1500 g di acqua
  • 1 cucchiaio di sale grosso
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
    25 g di burro
  • 400 g di farina di mais tipo fioretto

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 514.1 kcal / 2151 kJ
Białko 21.1 g
Tłuszcz 37.3 g
Węglowodany 26.6 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Sód 2269.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...