Lasagne di zucca

4.4 312 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

Ripieno
  • spicchio di aglio
    1
  • di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
    2 rametti
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di zucca a tocchetti
    800 g
  • di sale
    1 - 2 pizzichi
  • di acqua
    50 g
Besciamella
  • di latte
    500 g
  • di farina tipo 00
    40 g
  • di burro
    40 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di noce moscata in polvere
    1 pizzico
Terminare la preparazione
  • di pasta all'uovo fresca tipo lasagne
    250 g
  • di scamorza a tocchetti
    250 g
  • di Parmigiano Reggiano grattugiato
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 514.8 kcal / 2155.5 kJ
Białko 24.1 g
Tłuszcz 25.3 g
Węglowodany 48.9 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 13.4 g
Sód 499.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...