Lasagne di zucca

4.4 313 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

Ripieno
  • 1 spicchio di aglio
  • 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 800 g di zucca a tocchetti
  • 1 - 2 pizzichi di sale
  • 50 g di acqua
Besciamella
  • 500 g di latte
  • 40 g di farina tipo 00
  • 40 g di burro
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
Terminare la preparazione
  • 250 g di pasta all'uovo fresca tipo lasagne
  • 250 g di scamorza a tocchetti
  • 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 514.8 kcal / 2155.5 kJ
Białko 24.1 g
Tłuszcz 25.3 g
Węglowodany 48.9 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 13.4 g
Sód 499.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...