![Vinaigrette orientale al coriandolo Vinaigrette orientale al coriandolo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1E9B056A-CE22-4CCB-9D30-FD2028B6594B/Derivates/eda872c9-b153-488f-9473-1e760965f421.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g di foglie di coriandolo fresche, lavate
- 1 spicchio di aglio
- 10 g di radice fresca di zenzero, pelata e a pezzi
- 50 g di aceto di riso
- 1 cucchiaio di miele
- 2 cucchiai di salsa di soia chiara
- 2 cucchiai di olio di sesamo
- 50 g di olio di semi di arachidi
- 15 g di cipollotto a rondelle (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 100 grammi
- Kalorie
- 1652.5 kJ / 395 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 515.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marinatura all'ananas
20min
Condimento all'arancia e curry
Pas d’évaluation
Zucchero vanigliato
72 Std.
Burro agli anacardi
1ч. 10 мин.
Pesce bianco e cozze in salsa piccante e harissa
1ч. 10 мин.
Vellutata di indivia belga con pere caramellate e coriandolo (di Mirko Ronzoni)
50min
Crema di zucchine e anacardi raw
20min
Crema di topinambur e tartufo
55min
Sorbetto cocco e cioccolato
15min
Riso basmati, fave e piselli
1ч. 30 мин.
Cupola di riso al mandarino e Grand Marnier
40min
Crumble di mele e ciliegie
1h