Lenticchie nere (Dahl Makhani)

Lenticchie nere (Dahl Makhani)

4.6 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 50 min
6 porzioni

Składniki

Burro chiarificato (ghee)
  • di burro a pezzi
    250 g
Pasta all'aglio e zenzero
  • di spicchi di aglio
    100 g
  • di radice fresca di zenzero pulita e a pezzi
    100 g
  • di olio di oliva
    90 g
Lenticchie dahl makhani
  • di acqua
    1000 g
  • di sale
    2 ½ cucchiaini
  • di olio di oliva
    2 cucchiai
  • di lenticchie nere beluga, secche ammollate per 8 ore in 1000 g di acqua e scolate
    300 g
  • di semi di cumino
    1 cucchiaino
  • semi di cardamomo
    3
  • di cipolla a pezzi
    100 g
  • di pomodori a pezzi
    150 g
  • peperoncini verdi freschi senza semi
    2
  • di piri piri piccante in polvere
    1 cucchiaino
    ½ cucchiaino di salsa piccante, rossa
  • di curcuma in polvere
    ½ cucchiaino
  • stecca di cannella
    1
  • chiodi di garofano
    3
  • di panna (min. 30% di grassi)
    80 g
  • coriandolo fresco tritato, q.b. per servire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 416 kcal / 1740.5 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...