Samosas di verdure

Samosas di verdure

4.8 17 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
18 pezzi

Składniki

Ripieno
  • di coriandolo fresco le foglioline lavate e asciugate
    10 g
  • di acqua + q.b. per bagnare
    1000 g
  • di patate rosse a dadini (1 cm)
    100 g
  • di carote a pezzi
    100 g
  • di peperone rosso a pezzi
    60 g
  • di cipolla a pezzi
    60 g
  • di olio di oliva
    15 g
  • di porro a rondelle (1 cm)
    100 g
  • di garam masala
    ½ cucchiaino
  • di dado per brodo vegetale fatto in casa
    ½ cucchiaino
    ½ cubetto di dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • di piselli in scatola sgocciolati
    50 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di piri piri piccante in polvere
    ½ cucchiaino
    1 peperoncino rosso piccante
  • di curry in polvere
    ½ cucchiaino
Impasto
  • di acqua
    120 g
  • di olio di oliva
    20 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di farina
    300 g
  • di semi di carvi
    1 cucchiaino
    1 cucchiaino di semi di cumino
  • olio per frittura q.b.

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 161 kcal / 673.6 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...