Pollo al Varoma con verdure e salsa ai peperoni
TM5 TM6

Pollo al Varoma con verdure e salsa ai peperoni

4.5 (120 ocen)

Składniki

  • 150 g di patate pelate e a cubetti (2-3 cm)
  • 150 g di carote, pelate e a cubetti (2-3 cm)
  • 150 g di zucchine a cubetti (2-3 cm)
  • 100 g di piselli surgelati
  • 4 filetti di petto di pollo, senza pelle
  • ½ cucchiaino di sale + q.b.
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • farina q.b.
  • 50 g di acqua
  • 50 g di vino bianco,
  • 400 g di peperone rosso, pulito e a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di cipolla
  • 4 fette di prosciutto cotto
  • 4 fette di fontina
  • 30 g di olio extravergine di oliva

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1594.1 kJ / 381 kcal
Białko
44.5 g
Węglowodany
16.5 g
Tłuszcz
14.8 g
Błonnik
5.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy