Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 125 g di yogurt bianco, senza zucchero
- 30 g di maionese
- 1 pizzico di erba cipollina secca tritata
- 1 pizzico di sale
- 500 g di acqua
- 600 g di patate, pelate e a pezzi (2 cm circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 740 kJ / 177 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patate e fagiolini al pesto
35min
Patate e zucca al vapore
25min
Spinaci al burro
30min
Frittata con patate e cipollotti di Tropea
1h
Patate gratinate con pepe rosa e Parmigiano reggiano
1h
Fagiolini in gremolada
30min
Patate novelle al burro e erbe
50min
Patate in salsa piccante
45min
Carote tiepide alla salvia
35min
Salsa di cipolle e mele
30min
Spiedino souvlaki di pollo e peperoni con riso
1h 5 min
Uova alla greca
40min