![Tortilla with Spanish Salsa Tortilla with Spanish Salsa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ED46842B-E997-42BF-9F83-DC3CAF82EC48/Derivates/1B788AE9-6FA5-4B93-BEAB-52A187CB3EF1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Potato Tortilla
- 200 g onions, quartered
- 200 g extra virgin olive oil
- 400 - 600 g potatoes, peeled and thinly sliced
- 1 ¼ tsp fine sea salt
- 6 large eggs
Salsa
- 200 - 250 g onions, quartered
- 50 g extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- 1 Tbsp tomato purée
- 100 g white wine
- 300 g water
- ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 pinch ground cloves
- 1 Tbsp fresh parsley, leaves only, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1292 kJ / 309 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mashed Potatoes
45min
Sweet Potato and Spinach Cakes
30 Min
Fish with Mixed Pepper Couscous
40 Min
Vegetable pasta sauce
40 Min
Warm Mediterranean Couscous Salad
30 Min
Potato Curry
12 godz. 50 min
Satay Tofu Kebabs; Massaman Curry with Jasmine Rice
2h 20 min
Potato Curry (Ala Hodi)
40 Min
Houmous
13 godz. 30 min
Puy Lentil Dip
45min
Red Pepper Houmous
5 Min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 Min