Tortilla with Spanish Salsa

Tortilla with Spanish Salsa

3.0 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions

Składniki

Potato Tortilla
  • onions quartered
    200 g
  • extra virgin olive oil
    200 g
  • potatoes peeled and thinly sliced
    400 - 600 g
  • fine sea salt
    1 ¼ tsp
  • large eggs
    6
Salsa
  • onions quartered
    200 - 250 g
  • extra virgin olive oil
    50 g
  • garlic cloves
    2
  • tomato purée
    1 Tbsp
  • white wine
    100 g
  • water
    300 g
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • ground nutmeg
    1 pinch
  • ground cloves
    1 pinch
  • fresh parsley leaves only, roughly chopped
    1 Tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 309 kcal / 1292 kJ
Białko 10.2 g
Tłuszcz 22.3 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...