Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Potato Tortilla
- 200 g onions, quartered
- 200 g extra virgin olive oil
- 400 - 600 g potatoes, peeled and thinly sliced
- 1 ¼ tsp fine sea salt
- 6 large eggs
Salsa
- 200 - 250 g onions, quartered
- 50 g extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- 1 Tbsp tomato purée
- 100 g white wine
- 300 g water
- ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 pinch ground cloves
- 1 Tbsp fresh parsley, leaves only, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1292 kJ / 309 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spanish Tortilla - Tortilla Española
45min
Beer-Battered Tofish, Mushy Peas,Tartare Sauce and Chips
3 Std.
Potatoes Stuffed with Soya Mince, Spinach and Pine Nuts
1h 20min
Olive and Mozzarella Farfalle
30min
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
10min
Mushroom Ragout with Steamed Leeks and Hasselback Potatoes
1h 15min
Fish with Mixed Pepper Couscous
40min
Mashed Potatoes
45min
Vegetarian Chilli
1h 5min
Warm Mediterranean Couscous Salad
30min
Sicilian Caponata
30min
Pearl Barley Risotto with Asparagus
1h 5min