Urządzenia i Akcesoria
Chałwa kardamonowa
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 porcji
Składniki
-
2 - 3 łyżki orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
400 g ziaren sezamu, białego
-
100 g miodu płynnego (patrz wskazówka)
-
½ - 1 ½ łyżeczki kardamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9.9 g
Kalorie
1262.3 kJ /
301.5 kcal
Tłuszcz
25.3 g
Błonnik
3.4 g
Węglowodany
12.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chałwa z pistacjami
2 godz. 25 min
Chałwa sezamowa
1 godz. 20 min
Wegańskie masło z aquafabą
2 godz. 25 min
Pasta orzechowa
5 min
Wytrawny keks migdałowy z oliwkami i suszonymi pomidorami
14 godz. 50 min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 min
Mleko marcepanowo-makowe
20 min
Wegański ser
6 godz. 40 min
Ciemny mus z migdałów
15 min
Chałwowe parfait z bakaliami
13 godz. 30 min
Krem figowy z orzechami laskowymi
20 min
Masło orzechowe
5 min