Urządzenia i Akcesoria
Chałwa kardamonowa
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 porcji
Składniki
-
2 - 3 łyżki orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
400 g ziaren sezamu, białego
-
100 g miodu płynnego (patrz wskazówka)
-
½ - 1 ½ łyżeczki kardamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9.9 g
Kalorie
1262.3 kJ /
301.5 kcal
Tłuszcz
25.3 g
Błonnik
3.4 g
Węglowodany
12.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chałwa sezamowa
1 godz. 20 min
Czekoladowo-orzechowa pasta z ciecierzycy (cieciorella)
40 min
Krakersy z komosy ryżowej i chia
35 min
Kostki z masła orzechowego (bez cukru)
2 godz. 45 min
Batoniki kokosowo-migdałowe
1 godz. 20 min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 min
Fondue z masła orzechowego z owocami
20 min
Trufle kakaowe z pulpą migdałową
30 min
Kartofelki marcepanowe
1 godz. 15 min
Marcepanowe batoniki
2 godz. 40 min
Chałwa z pistacjami
2 godz. 25 min
Masło orzechowe
5 min