Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 200 g batatów, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 200 g napoju ryżowego
- 50 g oleju kokosowego
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 480 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1
łyżka spirytusu rektyfikowanego 96%
lub 2 łyżki wódki - 1 szczypta soli
- olej rzepakowy, do głębokiego smażenia i do natłuszczenia
- 300 g dżemu, dowolnego np. marmolady wieloowocowej
- cukier puder, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 846.3 kJ / 202.1 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 29.3 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wegańskie naleśniki
50min
Wegańskie mini pączki kokosowe ze skórką pomarańczy
55min
Wegański Eton Mess kokosowo-truskawkowy
2 godz. 35 min
Sernik z tofu (tofurnik)
4h 40min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40min
Surowa „ricotta” z orzechów macadamia (dieta raw)
24 Std. 15 Min
Śmietanka z orzechów nerkowca
6h
Makaron bezjajeczny
1 Std. 35 Min
Wegański szarpaniec
7 godz. 10 min
Wegański parmezan
25min
Gofry wegańskie z kokosową śmietanką
55min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1 Std. 30 Min