Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 200 g batatów, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 200 g napoju ryżowego
- 50 g oleju kokosowego
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 480 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1
łyżka spirytusu rektyfikowanego 96%
lub 2 łyżki wódki - 1 szczypta soli
- olej rzepakowy, do głębokiego smażenia i do natłuszczenia
- 300 g dżemu, dowolnego np. marmolady wieloowocowej
- cukier puder, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 846.3 kJ / 202.1 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 29.3 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sernik z tofu (tofurnik)
4 Std. 40 Min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 Std. 20 Min
Wegańskie mini pączki kokosowe ze skórką pomarańczy
55 min
Wegański ser
6 Std. 40 Min
Tofurnik z mango i limonką
3 Std. 40 Min
Wegański szarpaniec
7 Std. 10 Min
Veganisu z espresso i migdałami
6 Std.
Wegańskie naleśniki
50 Min
Weganella-wegańska mozarella
6 Std. 20 Min
Wegański torcik na zimno z brzoskwiniami i malinami
4 Std.
Wegański majonez
15 min
Gofry wegańskie z kokosową śmietanką
55 min