Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g migdałów, blanszowanych
- 350 g mleka
- 150 g śmietany, 36% tłuszczu
- 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
- 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego, naturalnego
- ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 40 g miodu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 866.2 kJ / 206.9 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 12.9 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Batoniki kokosowo-migdałowe
1sa 20 dk
Lody miodowo-figowe z kozim serem
13h
Batoniki migdałowo-kawowe z czekoladą
4h 50min
Kostki z masła orzechowego (bez cukru)
2h 45min
Krem kokosowy z gorzką czekoladą (à la Bounty®)
50 min
Chałwa kardamonowa
2 Std. 30 Min
Słodkie migdały w karmelu
20min
Lody orzechowe
12 Std. 45 Min
Krówki toffi
2h
Ciastka owsiane bez pieczenia
1sa 30 dk
Krem czekoladowo-orzechowy z awokado
30 min
Lody czekoladowe
12 Std.