Dżem truskawkowo-jabłkowy

Dżem truskawkowo-jabłkowy

4.9 938 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
3 słoiki

Składniki

  • 600 g truskawek, świeżych
    600 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 300 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 150 g cukru
  • 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego

Wartości odżywcze na 1 słoik

Sód 3.7 mg
Białko 1.8 g
Kalorie 1311.7 kJ / 313.5 kcal
Tłuszcz 0.8 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 80.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...