Dżem truskawkowo-jabłkowy
TM6 TM5

Dżem truskawkowo-jabłkowy

4.9 (824 oceny)

Składniki

  • 600 g truskawek, świeżych
    lub 600 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 300 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 150 g cukru
  • 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 słoik
Kalorie
1311.7 kJ / 313.5 kcal
Białko
1.8 g
Węglowodany
80.5 g
Tłuszcz
0.8 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
6.7 g
Sód
3.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy