Urządzenia i Akcesoria
Tort z bitą śmietaną, truskawkami i malinami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 kawałków
Składniki
Biszkopty
-
8 jajek
-
250 g cukru
-
250 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
2 szczypty soli
Bita śmietana i dodatki
-
600 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
200 g truskawek, świeżych
-
10 g cukru
-
120 g malin, świeżych
-
cukier puder do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
8 g
Kalorie
1753 kJ /
419 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE TORTY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kokosowa bita śmietana
5 Min
Tort biszkoptowy z masą z mascarpone
2 Std. 55 Min
Tort
3 Std. 10 Min
Bita śmietana
10 Min
Anielskie ciasto (angel cake) z kremem waniliowym i truskawkami
2 Std. 30 Min
Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną
2 Std. 20 Min
Gofry belgijskie z bitą śmietaną i truskawkami
1 Std. 50 Min
Kruche babeczki z owocami
1 Std.
Wilgotny biszkopt z olejem
4 Std.
Zielony tort biszkoptowy (green ombre naked cake)
3 Std.
Tort z kremem kokosowym i tropikalną frużeliną (bezglutenowy)
48 Std.
Biszkopt
1 Std. 50 Min