Urządzenia i Akcesoria
Tort z bitą śmietaną, truskawkami i malinami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 kawałków
Składniki
Biszkopty
-
8 jajek
-
250 g cukru
-
250 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
2 szczypty soli
Bita śmietana i dodatki
-
600 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
200 g truskawek, świeżych
-
10 g cukru
-
120 g malin, świeżych
-
cukier puder do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
8 g
Kalorie
1753 kJ /
419 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE TORTY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zielony tort biszkoptowy (green ombre naked cake)
3 godz.
Tsunami cake (tort czekoladowy ze spływającą polewą)
6 godz. 50 min
Tarta z waniliową bitą śmietaną i sosem karmelowym
3 godz.
Tort
3 godz. 10 min
Bita śmietana
10 min
Biszkopt
1 godz. 50 min
Polewa czekoladowa
10 min
Anielskie ciasto (angel cake) z kremem waniliowym i truskawkami
2 godz. 30 min
Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną
2 godz. 20 min
Ciasto z pianką truskawkową
6 godz. 25 min
Tort brownie z solonym sosem karmelowym i bitą śmietaną
3 godz. 50 min
Tort czekoladowy z wiśniami
8 godz.