Ciasto śliwkowe z polewą bezową

Ciasto śliwkowe z polewą bezową

4.5 619 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
24 porcje

Składniki

  • jajka
    4
  • cukru
    240 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • masła pokrojonego na kawałki, o temp. pokojowej, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    200 g
  • mąki pszennej
    400 g
  • proszku do pieczenia
    2 łyżeczki
  • bułka tarta do posypania
  • śliwek umytych, bez pestek, przekrojonych na pół
    300 - 400 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 176 kcal / 736.3 kJ
Białko 2.8 g
Tłuszcz 7.6 g
Węglowodany 24.5 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 41.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...