Ciasto śliwkowe z polewą bezową

Ciasto śliwkowe z polewą bezową

4.5 681 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
24 porcje

Składniki

  • 4 jajka
  • 240 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 200 g masła pokrojonego na kawałki, o temp. pokojowej, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 400 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • bułka tarta do posypania
  • 300 - 400 g śliwek umytych, bez pestek, przekrojonych na pół

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 41.8 mg
Białko 2.8 g
Kalorie 736.3 kJ / 176 kcal
Tłuszcz 7.6 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Węglowodany 24.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...