
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
24 porcje
Składniki
-
jajka4
-
cukru240 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
masła pokrojonego na kawałki, o temp. pokojowej, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia200 g
-
mąki pszennej400 g
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
bułka tarta do posypania
-
śliwek umytych, bez pestek, przekrojonych na pół300 - 400 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
176 kcal /
736.3 kJ
Białko
2.8 g
Tłuszcz
7.6 g
Węglowodany
24.5 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Sód
41.8 mg