Ciasto śliwkowe z polewą bezową
TM6 TM5

Ciasto śliwkowe z polewą bezową

4.5 (613 ocen)

Składniki

  • 4 jajka
  • 240 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 200 g masła, pokrojonego na kawałki, o temp. pokojowej, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 400 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • bułka tarta, do posypania
  • 300 - 400 g śliwek, umytych, bez pestek, przekrojonych na pół

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
736.3 kJ / 176 kcal
Białko
2.8 g
Węglowodany
24.5 g
Tłuszcz
7.6 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Błonnik
0.6 g
Sód
41.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy