
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
24 porcje
Składniki
-
jajka4
-
cukru240 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
masła pokrojonego na kawałki, o temp. pokojowej, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia200 g
-
mąki pszennej400 g
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
bułka tarta do posypania
-
śliwek umytych, bez pestek, przekrojonych na pół300 - 400 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
176 kcal /
736.3 kJ
Białko
2.8 g
Tłuszcz
7.6 g
Węglowodany
24.5 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Sód
41.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Tarta cytrynowa z pianą z białek
1 godz. 30 min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 godz. 10 min
Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
2 godz.
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 godz. 35 min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1 godz. 45 min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 godz. 20 min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 godz. 10 min
Malinowy cobbler
1 godz. 15 min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2 godz. 20 min
Brownie z gruszkami
1 godz. 15 min
Odwracane ciasto z gruszkami
2 godz. 15 min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1 godz. 10 min