Urządzenia i Akcesoria
Masa makowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1500 g
Składniki
-
50 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką50 g orzechów włoskich, łuskanych
-
50 g migdałów, ze skórką
-
500 g maku
-
120 g suszonych owoców (np. śliwek, moreli, żurawiny), bez pestek
-
350 g mleka
-
120 g cukru
-
80 g miodu płynnego
-
120 g rodzynek
-
100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
-
½ - 1 łyżeczka aromatu pomarańczowego (patrz wariant)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
2.7 mg
Białko
9.1 g
Kalorie
1370.2 kJ /
327.3 kcal
Tłuszcz
18.7 g
Błonnik
8.9 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
39.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MAKOWE CIASTA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mazurek bakaliowy
2 Std. 40 Min
Mazurek chałwowy
7 Std. 30 Min
Masa marcepanowa
1 Std. 5 Min
Masa makowa z białego maku
30 Min
Przyprawa do piernika
5 Min
Piernik staropolski cz. II
98 Std.
Mazurek śliwkowy
1 Std. 45 Min
Warkocz makowy
2 Std. 45 Min
Makowiec świąteczny
2 Std. 10 Min
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2 Std. 30 Min
Gwiazda drożdżowa z makiem
1 Std. 35 Min
Piernik staropolski cz. I
672 Std. 30 Min