
Urządzenia i Akcesoria
Masa makowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1500 g
Składniki
-
orzechów włoskich, łuskanych50 g
-
migdałów, ze skórką50 g
-
maku500 g
-
suszonych owoców (np. śliwek, moreli, żurawiny), bez pestek120 g
-
mleka350 g
-
cukru120 g
-
miodu płynnego80 g
-
rodzynek120 g
-
kandyzowanej skórki pomarańczowej100 g
-
aromatu pomarańczowego (patrz wariant)½ - 1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
327.3 kcal /
1370.2 kJ
Białko
9.1 g
Tłuszcz
18.7 g
Węglowodany
39.6 g
Błonnik
8.9 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Sód
2.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MAKOWE CIASTA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pierniczki Lebkuchen
4 godz.
Masa marcepanowa
1 godz. 5 min
Masa makowa z białego maku
30 min
Makowiec świąteczny
2 godz. 10 min
Gwiazda drożdżowa z makiem
1 godz. 35 min
Kluski z makiem
40 min
Lukier
2 godz.
Kruche ciasteczka z orzechami laskowymi (bezglutenowe)
1 godz. 20 min
Migdały w polewie czekoladowo-kawowej
30 min
Przyprawa do piernika
5 min
Rolada piernikowa z kremem i marcepanem
4 godz. 40 min
Piernik staropolski cz. I
672 godz. 30 min