Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g beetroot (approx. 3 beetroots), peeled and cut into pieces (approx. 2-3 cm - see Tips)
- 80 g red onion, cut into quarters
- 1 carrot (approx. 130 g), cut into pieces
- 1 garlic clove
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into thirds (optional)
- 60 g extra virgin olive oil, plus an extra 3 tbsp for drizzling
- 90 g apple cider vinegar
- 30 g coconut sugar
- ½ tsp dried thyme
- ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp ground coriander
- ½ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 6133.6 kJ / 1460.4 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 71.4 g
- Tłuszcz
- 121.7 g
- Błonnik
- 23.6 g
Alternatywne przepisy
Tomato paste
2 Std. 20 Min
Dukkah
25 Min
Brandy cashew cream
5 Min
Tomato ketchup
1 Std. 10 Min
Mayonnaise
5 Min
Coconut Yoghurt
32 Std. 30 Min
Natural (plain) yoghurt
11 Std. 10 Min
Dairy free coconut caramel ice cream with crêpes
8h 20min
Creamy coconut yoghurt
18h
Lemon pepper seasoning
1h 35 min
Citrus marmalade
2 Std. 20 Min
Quick beetroot relish
40min