Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g beetroot (approx. 3 beetroots), peeled and cut into pieces (approx. 2-3 cm - see Tips)
- 80 g red onion, cut into quarters
- 1 carrot (approx. 130 g), cut into pieces
- 1 garlic clove
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into thirds (optional)
- 60 g extra virgin olive oil, plus an extra 3 tbsp for drizzling
- 90 g apple cider vinegar
- 30 g coconut sugar
- ½ tsp dried thyme
- ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp ground coriander
- ½ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 6133.6 kJ / 1460.4 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 71.4 g
- Tłuszcz
- 121.7 g
- Błonnik
- 23.6 g
Alternatywne przepisy
Pumpkin, carrot and herb bread
1h 30min
Red onion relish
50 Min
Tomato ketchup
1h 10 min
Mushroom pâté
1 Std. 15 Min
Plant-based parmesan
5 min
Plum sauce
55min
Fermented beetroot and apple salsa
72 godz.
Orange Campari marmalade
1h 35min
Gin and juniper berry marmalade
1h 30min
Citrus marmalade
2h 20min
Sweet chilli sauce
1h 5min
Mixed berry jam
50 Min