![Rhubarb and vanilla rhumba Rhubarb and vanilla rhumba](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AADCEE52-343F-4843-8975-2AF9FFBCC8E8/Derivates/64D15A71-FF2C-4C30-ABB0-D28280B8FC48.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g rhubarb, trimmed and cut into pieces (5 cm)
- 90 g muscovado sugar
- 1 lime, juice only
- 1 tsp vanilla paste
- 50 g water
- 450 g ice
- 280 g dark rum
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 301.2 kJ / 71.7 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 15.2 mg
Alternatywne przepisy
Marzipan
10min
Rhubarb and strawberry fool
2 Std. 15 Min
Smashed pea and bean dip
30min
Gluten free lemon tart
2 godz. 25 min
Apple, rhubarb and goji berry crumble with vanilla cashew cream
50min
Carrot and coriander soup
30min
Pear shrub
48h 35 min
Raspberry soufflés
1 godz. 35 min
Saint-Honore
2h 45min
Taramasalata
15min
Blackberry vinegar chocolate truffles
17 Std.
Cream of tomato soup
25min