Galette bretona con beicon, champiñones y huevo

Galette bretona con beicon, champiñones y huevo

4.5 63 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
8 unidades

Składniki

Masa de galettes
  • 180 g de trigo sarraceno en grano
  • 70 g de harina de trigo
  • 3 huevos
  • 500 g de agua
  • 30 g de aceite de oliva (y algo más para la sartén)
  • 1 - 2 pellizcos de sal
  • 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
Champiñones con beicon
  • 20 g de mantequilla
  • 150 g de beicon ahumado en lonchas (en tiras)
  • 300 g de champiñones frescos laminados (Portobello)
  • 2 pellizcos de sal
Montaje
  • 80 g de mantequilla
  • 8 huevos
  • 200 g de queso rallado (p. ej. emmental)

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 364 kcal / 1520 kJ
Białko 24.4 g
Tłuszcz 26.4 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...