Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de galettes
- 180 g de trigo sarraceno en grano
- 70 g de harina de trigo
- 3 huevos
- 500 g de agua
- 30 g de aceite de oliva (y algo más para la sartén)
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
Champiñones con beicon
- 20 g de mantequilla
- 150 g de beicon ahumado en lonchas (en tiras)
- 300 g de champiñones frescos laminados (Portobello)
- 2 pellizcos de sal
Montaje
- 80 g de mantequilla
- 8 huevos
- 200 g de queso rallado (p. ej. emmental)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1520 kJ / 364 kcal
- Białko
- 24.4 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Canelones de verdura y mascarpone
1h
Ensalada de sushi
1h
Tortillas de trigo y fajitas de ternera
1h
Crêpes de trigo sarraceno con chía y leche de almendras (Galette bretonne)
30min
Guacamole
10min
Nigiri sushi
1h
Okonomiyaki (tortitas japonesas)
1h
Pasta de lenteja roja con espinacas, tomates secos y nueces
20min
Wrap de salmón ahumado
10min
Tagliatelle con salsa de boletus
2j 30 menit
Risotto con boletus
30min
Tortiglioni "alla Norma" para dos
30min