Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g queijo feta
- 50 g pão duro
- 1 c. sopa de folhas de tomilho-limão
- 2 ovos
- 250 g queijo ricota
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 1 c. sopa de cebolinho picado, mais q.b. p/ guarnecer
- 8 folhas de massa filo (250 g aprox.)
- Manteiga q.b. p/ pincelar
- 100 g tomate-cereja cortado em metades
- 100 g azeitona preta s/ caroço cortada em rodelas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 410 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Soufflé de espinafres e espargos
1 Std. 30 Min
Lasanha caprese
50 Min
Salada de beterraba e morango
5 Min
Quiche de ervilhas, feijão-verde e ricota
2h 25min
Crepes de bacalhau
1 Std. 15 Min
Tarte de três queijos e tomate
20 Min
Técnica Tortellini
Brak ocen
Tarte de feta e espinafres
40min
Rolo de espinafres e queijo
40min
Salada de carnes frias com molho de tomate fresco
4u. 10min
Salada de batata-doce, romã e feta
35 Min
Crocante mediterrânico
50 Min