Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g pão torrado
- 50 g queijo parmesão
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 10 g salsa
- 5 pés de hortelã, só as folhas
- 30 g azeite
- 350 g ervilhas descongeladas
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 300 g curgete cortada em cubos pequenos
- 100 g natas
- 3 ovos
- 1 pitada de pimenta-de-caiena em pó
- Manteiga q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 381.9 kJ / 91.3 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 285.6 mg
Alternatywne przepisy
Couve-flor gratinada
50min
Quadrados de legumes e massa vermicelli
50min
Penne com beringela no forno
50min
Gnocchi com abóbora e espinafres
1 Std. 25 Min
Minicalzones de espinafres e ricota
1h 20min
Assado de lentilhas
2 Std. 25 Min
Ramequim de legumes
1 Std. 25 Min
Caprese de beringela no forno com cuscuz
1h
Tarte de milho com tofu, cebola roxa e salsa
15min
Canelones de beringela
1h 5min
Lentilhas estufadas com cebola e tomate
3 Std. 25 Min
Estufado de lentilhas com legumes
1h 45min