![Brodetto di Porto Recanati Brodetto di Porto Recanati](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B1E5EBB0-FD2D-4E2F-99FE-CF229F08AFE6/Derivates/30f80cd7-39b6-4e0b-8ab7-446f897e853f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di cipolla
- 1 spicchio di aglio
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di calamari interi piccoli, puliti
- 200 g di vino bianco secco
- 800 g di pesce misto per zuppa, pulito e a filetti (vedere consigli)
- 300 g di canocchie, pulite
- 20 g di aceto
- 2 cucchiaini di sale
- 200 g di acqua calda
- 1 bustina di zafferano
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- fette di pane tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2289.8 kJ / 547.2 kcal
- Białko
- 60.4 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 32.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Coda di rospo con cannellini e salsa al basilico
1 Std.
Polenta con zuppetta di pesce e ceci
2 Std. 10 Min
Calamari alla marchigiana
35min
Stoccafisso con i porri
50 Min
Lagane, ceci e vongole
30 Min
Pescestocco alla messinese
30 Min
Seppie in zimino
40 Min
Zuppa di pesce tradizionale
1h 30min
Spigola al vapore con salsa al lime
35min
Triglie con marinata di capperi e olive
1 Std.
Moscardini al limone
30 Min
Anelli di totano in umido
30 Min