Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di cipolla
- 1 spicchio di aglio
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di calamari interi piccoli, puliti
- 200 g di vino bianco secco
- 800 g di pesce misto per zuppa, pulito e a filetti (vedere consigli)
- 300 g di canocchie, pulite
- 20 g di aceto
- 2 cucchiaini di sale
- 200 g di acqua calda
- 1 bustina di zafferano
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- fette di pane tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2289.8 kJ / 547.2 kcal
- Białko
- 60.4 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 32.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Capesante al pepe rosa con purè verde
50min
Brodetto alla triestina
1h
Minestra di primavera con gallinella e gamberi
1h
Pescatrice ai pomodorini
1h
Brodetto romagnolo
50min
Zuppetta di crostacei
40min
Branzino al sale aromatico
55p
"Scafata" viterbese
1h 50min
Panzanella di mare
45min
Luccio alla gardesana
50min
Zuppa di pesce misto
40min
Zuppa di merluzzo e cozze
50min