Urządzenia i Akcesoria
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
4 - 5 ząbków czosnku
-
200 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
200 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
150 g piwa jasnego
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
20 g mąki pszennej (patrz wariant)
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
krakersy solone do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
493 mg
Białko
17.3 g
Kalorie
1322.6 kJ /
316.1 kcal
Tłuszcz
23.6 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
14.3 g
Węglowodany
7.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gremolata z parmezanem
5min
Meksykańskie chili z serem i chorizo
50min
Oliwa portugalska
10min
Pikantne aïoli
15min
Krem z parmezanu
10min
Czeska pasta piwna
1h 10min
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
30min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25min
Dip serowy
10min
Carimañolas z mięsem i serem
3h 5min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5min
Zupa cebulowa
1h