
Urządzenia i Akcesoria
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbków czosnku4 - 5
-
sera cheddar pokrojonego na kawałki200 g
-
sera gouda pokrojonego na kawałki200 g
-
piwa jasnego150 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
-
mąki pszennej (patrz wariant)20 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
krakersy solone do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
316.1 kcal /
1322.6 kJ
Białko
17.3 g
Tłuszcz
23.6 g
Węglowodany
7.3 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
14.3 g
Sód
493 mg