Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
TM6 TM5

Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami

3.1 (21 ocen)

Składniki

  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 4 - 5 ząbków czosnku
  • 200 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
  • 200 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
  • 150 g piwa, jasnego
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 20 g mąki pszennej (patrz wariant)
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • krakersy solone, do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1322.6 kJ / 316.1 kcal
Białko
17.3 g
Węglowodany
7.3 g
Tłuszcz
23.6 g
Tłuszcz nasycony
14.3 g
Błonnik
0.5 g
Sód
493 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy