Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 1 blanc de poireau, coupé en tronçons
- 1 c. à café de baies roses
- 600 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
-
600
g de cèpes frais
lub 600 g de cèpes surgelés - 100 g de châtaignes cuites et pelées
- le jus d'1/2 citron jaune
-
150
g de crème liquide 30-40% m.g.
lub 150 g de crème de soja - ½ c. à café de noix de muscade en poudre
- 1 c. à soupe de gros sel
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 887 kJ / 212.8 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème de butternut aux châtaignes
35min
Velouté de potimarron à la châtaigne et au gorgonzola
45min
Velouté de châtaigne en cappuccino
45min
Velouté de châtaignes parfumé à la clémentine
25min
Œufs cocotte aux cèpes
35min
Velouté de champignons et chantilly au foie gras
45min
Crème de pois chiches au lard
30min
Velouté onctueux de panais et châtaigne
40min
Velouté de châtaigne
35min
Soupe de châtaigne au bleu
35min
Velouté de petits pois, quenelle de fromage
40min
Soupe de champignons marrons-bacon
50min