Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- 3 œufs
- 60 g de farine de blé
- 200 g de lait
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 150 g de sucre en poudre
- 15 g de sucre vanillé maison
- 500 g de rhubarbe, épluchée et coupée en tronçons
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1312.7 kJ / 313.5 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau à la rhubarbe et aux amandes
2 Std. 10 Min
Trifle à la rhubarbe
2 Std. 45 Min
Clafoutis au fromage blanc, rhubarbe et safran
55 min
Fondant caramélisé à la rhubarbe
2 godz. 30 min
Tôt-fait à la rhubarbe
1h 15min
Cake moelleux à la rhubarbe
1h 40 min
Clafoutis léger à la rhubarbe
1h
Compote de rhubarbe
1h 5min
Clafoutis prune-cannelle
40 Min
Tarte pomme-rhubarbe
1h 20 min
Crumble rhubarbe-gingembre
55 min
Tarte à la rhubarbe
1h