![Sardine al cartoccio con insalata di fagiolini Sardine al cartoccio con insalata di fagiolini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8786D3A6-895E-42CF-B56F-73F7F3CCE2FE/Derivates/171C8AD7-82A9-4D1A-9F76-25DD3F1C29D7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sardine al cartoccio
- 8 sardine fresche, intere eviscerate e pulite (70-80 g l'una) (vedere varianti)
- olio extravergine di oliva, q.b. per oliare
- 4 pizzichi di sale
Insalata di fagiolini
- 2 uova
- 500 g di acqua
-
500
g di fagiolini verdi freschi
lub 500 g di fagiolini surgelati, a pezzi - 250 g di pomodorini, a metà
- 80 g di cipollotti, a striscioline (julienne)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 15 g di aceto
- 2 - 3 pizzichi di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1504 kJ / 360 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di pollo e carciofi all'arancia
50 Min
Pesce al vapore con verdure miste
1h 20min
Insalata di fave e tonno con melone e agrumi
1 Std.
Sorgo con platessa e arcobaleno di verdure
3h
Fagioli dall'occhio a vapore e calamaretti
5h 15min
Sgombri all'agro
1 Std. 45 Min
Orata e vongole con salsa alle verdure
30 Min
Insalata di pesce spada e pinoli
40 Min
Pescatrice ai pomodorini
1 Std.
Branzino al cartoccio
1 Std. 10 Min
Insalatona di fagiolini, tonno e uova
30 Min
Insalata di fagiolini
40 Min