
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 220 g de farine et un peu pour le plan de travail
- 30 g d'huile d'olive
- 120 g d'eau
- ¼ c. à café de sel
Garniture et finitions
- 2 poires (environ 400 g), mûres
- 2 c. à soupe de jus de citron
- 100 g de crème acidulée, 20 % de m.g.
- 200 g de gorgonzola en dés
- de la farine pour le plan de travail
- miel à volonté
- 3 c. à soupe de thym, frais feuilles lavées et essorées, ciselées
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 385 kcal / 1613 kJ
- Białko
- 11 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Węglowodany
- 37 g