Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 220 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 30 g d'huile d'olive
- 120 g d'eau
- ¼ c. à café de sel
Garniture et finitions
- 2 poires (environ 400 g), mûres
- 2 c. à soupe de jus de citron
- 100 g de crème acidulée, 20 % de m.g.
- 200 g de gorgonzola, en dés
- de la farine, pour le plan de travail
- miel, à volonté
- 3 c. à soupe de thym, frais, feuilles lavées et essorées, ciselées
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1613 kJ / 385 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Risotto aux bolets et au brie
35min
Risotto au poireau
40min
Gâteau oignons-fromage
1h 15min
Carac (Tartelette au chocolat)
2h
Polenta et ragoût de champignons
45min
Pie au bœuf et à la bière
1h 40min
Focaccia aux oignons
2h 20 min
Barres au sésame
30min
Mini focacce fantaisie
2hod. 5min
Fougasse aux olives
2h 20 min
Tarte au vin cuit
45min
Risotto au safran de Mund
45min