Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 220 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 30 g d'huile d'olive
- 120 g d'eau
- ¼ c. à café de sel
Garniture et finitions
- 2 poires (environ 400 g), mûres
- 2 c. à soupe de jus de citron
- 100 g de crème acidulée, 20 % de m.g.
- 200 g de gorgonzola, en dés
- de la farine, pour le plan de travail
- miel, à volonté
- 3 c. à soupe de thym, frais, feuilles lavées et essorées, ciselées
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1613 kJ / 385 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Tarte aux épinards
55min
Tartare de légumes
25min
Bruns de Bâle
8 godz. 40 min
Risotto au safran de Mund
45 min
Gnocchi de ricotta et betteraves
1h 30min
Focaccia au romarin
2 godz. 30 min
Meringues de l'Emmental
2h 15min
Polenta tessinoise
45 min
Strudel aux pommes et sauce vanille
1 godz. 20 min
Polenta et ragoût de champignons
45 min
Spätzlis au fromage
1h 10min
Mousse au Toblerone®
3h 10min