Flammekueche aux poires et gorgonzola

Flammekueche aux poires et gorgonzola

4.0 5 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 morceaux

Składniki

Pâte
  • 220 g de farine et un peu pour le plan de travail
  • 30 g d'huile d'olive
  • 120 g d'eau
  • ¼ c. à café de sel
Garniture et finitions
  • 2 poires (environ 400 g), mûres
  • 2 c. à soupe de jus de citron
  • 100 g de crème acidulée, 20 % de m.g.
  • 200 g de gorgonzola en dés
  • de la farine pour le plan de travail
  • miel à volonté
  • 3 c. à soupe de thym, frais feuilles lavées et essorées, ciselées

Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Kalorie 385 kcal / 1613 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...