Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de carottes, épluchées, en morceaux
- 100 g de céleri-rave, en morceaux
- 50 g d'oignon, coupé en deux
- 6 tomates séchées à l'huile, égouttées
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 2 c. à soupe de concentré de tomates
- 2 c. à soupe de câpres au vinaigre, marinées, rincées, égouttées
- 1 - 2 c. à café de sambal oelek
- 6 tranches de pain de mie blanc
- 30 g de salade verte, pour décorer
- 1 échalote, en fines rouelles, pour décorer
- 2 c. à café de vinaigre balsamique
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1271 kJ / 304 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Papet vaudois
55 dk
Rösti bernois
40 dk
Salade de cervelas au fromage
10 dk
Polenta et ragoût de champignons
45 Min
Menu : Risotto aux épinards et salade pommes-carottes
40 dk
Cassolette de feta grillée
25 dk
Polenta tessinoise
45 Min
Risotto aux épinards et asperges
40 dk
Focaccia au romarin
2 Std. 30 Min
Mousse au Toblerone®
3h 10min
Cuchaule
2 Std. 30 Min
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min