Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 30 g d'huile d'olive extra vierge (à adapter)
- 220 g d'eau
- 1 c. à café de sucre
-
20
g de levure fraîche, émiettée
lub 2 c. à café de levure sèche - 400 g de farine pour pizza
- 1 c. à café de sel
Garniture
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 gousse d'ail
- 60 - 80 g de poivron jaune, en dés (1 cm)
- 60 - 80 g de poivron rouge, en dés (1 cm)
- 500 g de champignons de Paris, frais, parés, en fines lamelles
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de poivre, moulu
- 2 piments rouges, frais, épépinés
- 20 g de lait, pour badigeonner
- Wartości odżywcze
- na 8 portions
- Kalorie
- 1406 kJ / 336 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empanada au thon (pâté)
1 godz. 10 min
Mini pizzas
1 godz. 20 min
Focaccia aux oignons
2 godz. 20 min
Conchiglie à la sauce chou-fleur
35 min
Mousse au thon
10min
Légumes asiatiques à l'aigre-doux
25 min
Pizza aux épinards et fromage de brebis
1 godz. 10 min
Pizza aux courgettes
1 godz. 45 min
Lasagnes pesto, pommes de terre et haricots
2h
Salade à la grecque et croûtons
25 min
Pâté aux champignons
45 min
Gâteau à l'Ovo
55 min