
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 30 g d'huile d'olive extra vierge (à adapter)
- 220 g d'eau
- 1 c. à café de sucre
-
20
g de levure fraîche émiettée
lub 2 c. à café de levure sèche - 400 g de farine pour pizza
- 1 c. à café de sel
Garniture
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 gousse d'ail
- 60 - 80 g de poivron jaune en dés (1 cm)
- 60 - 80 g de poivron rouge en dés (1 cm)
- 500 g de champignons de Paris, frais parés, en fines lamelles
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de poivre, moulu
- 2 piments rouges, frais épépinés
- 20 g de lait pour badigeonner
- Wartości odżywcze
- na 8 portions
- Kalorie
- 336 kcal / 1406 kJ
- Białko
- 11 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 60 g
- Błonnik
- 4 g