Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de carottes, en morceaux
- 200 g de chou-fleur, en petits bouquets
- 100 g poireaux, en rondelles
- 200 g d'emmental, en morceaux
- 1 bouquet de persil frais, sans tiges
- 200 g de fromage frais
- 50 g de farine
- 2 œufs
- 1 c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre
- ½ c. à café de paprika mi-fort
- 2 paquets de pâte feuilletée rectangulaires, déroulés (du commerce)
- 2 - 3 c. à soupe de graines de tournesol
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 869 kJ / 208 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Gâteau des rois
1h 55 min
Miroirs
1 Std. 40 Min
Bruns de Bâle
8h 40min
Pain paysan
3 Std.
Roulades au fromage et jambon
55min
Tartelettes aux légumes
55min
Bonhomme en pâte
2h 10min
Rösti bernois
40min
Ramequins au fromage
50min
Carac (Tartelette au chocolat)
2h
Pain tessinois
1h 50 min.
Tresse bernoise
1h 45min