Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de carottes, en morceaux
- 200 g de chou-fleur, en petits bouquets
- 100 g poireaux, en rondelles
- 200 g d'emmental, en morceaux
- 1 bouquet de persil frais, sans tiges
- 200 g de fromage frais
- 50 g de farine
- 2 œufs
- 1 c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre
- ½ c. à café de paprika mi-fort
- 2 paquets de pâte feuilletée rectangulaires, déroulés (du commerce)
- 2 - 3 c. à soupe de graines de tournesol
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 869 kJ / 208 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Gratin de cornettes
50 dk
Rösti bernois
40 dk
Gratin de gnocchis au poireau
50 dk
Gâteau oignons-fromage
1 Std. 15 Min
Tarte à la rhubarbe
55 dk
Cake Mississippi clair
1 Std. 15 Min
Croissants aux noisettes
1 Std. 40 Min
Ramequins au fromage
50 dk
Salade pommes-carottes
5 dk
Carbonara végétarienne
30 dk
Risotto à la tomate et burrata
30 dk
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min