Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g Vollmilchschokolade
lub 20 g Zartbitterkuvertüre -
400
g Milch
lub 400 g Mandeldrink - 20 g Zucker
- 60 g Weizengrieß
- 1 - 2 TL Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 1 Bio-Orange
- Zimt, gemahlen, zum Bestreuen (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1350 kJ / 323 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 184 mg
Alternatywne przepisy
Rahmsuppe mit Fisolen
35min
Eiernockerl
30min
Cremespinat mit Erdäpfeln und pochiertem Ei
50 min.
Erdäpfelgulasch
1h 10 min.
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30min
Schinkenfleckerl überbacken
1h 10 min.
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1h 25min
Topfenschmarrn
50 min.
Palatschinken
45 min.
Grießschmarrn mit Apfelmus
55 min.
Germknödel
1h
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1h 10 min.