Schinkenfleckerl überbacken

Schinkenfleckerl überbacken

3.7 427 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Nudeln, getrocknet, Fleckerl
    150 g
  • Salz
    3 TL
  • Butter etwas mehr zum Einfetten
    1 EL
  • Semmelbrösel etwas mehr zum Ausstreuen der Auflaufform
    50 g
  • Eier
    4
  • Hartkäse (z. B. Emmentaler), in Stücken
    80 g
  • frische Petersilie Blättchen abgezupft
    4 Stängel
  • Schinkenscheiben in Streifen
    250 g
  • Sauerrahm
    250 g
  • Schlagobers
    100 g
  • Milch
    150 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Muskat, gemahlen
    ¼ TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 3313 mg
Białko 31 g
Kalorie 2910 kJ / 696 kcal
Tłuszcz 44 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 23 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...