Schinkenfleckerl überbacken
TM6 TM5

Schinkenfleckerl überbacken

3.7 (379 ocen)

Składniki

  • 150 g Nudeln, getrocknet, Fleckerl
  • 3 TL Salz
  • 1 EL Butter, etwas mehr zum Einfetten
  • 50 g Semmelbrösel, etwas mehr zum Ausstreuen der Auflaufform
  • 4 Eier
  • 80 g Hartkäse (z. B. Emmentaler), in Stücken
  • 4 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft
  • 250 g Schinkenscheiben, in Streifen
  • 250 g Sauerrahm
  • 100 g Schlagobers
  • 150 g Milch
  • ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
  • ¼ TL Muskat, gemahlen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2910 kJ / 696 kcal
Białko
31 g
Węglowodany
43 g
Tłuszcz
44 g
Tłuszcz nasycony
23 g
Błonnik
2.8 g
Sód
3313 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy